Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У ЦНАПі Хустської РДА видаватимуть біометричні паспорти.

Дата: 12.10.2018 10:18
Кількість переглядів: 2398

?????????»?????° ?????? ???????????????° ???°?????????° ???µ???¶?°?????° ?°?????????????????°??????.Без черг, доступні послуги та висока якість обслуговування – все це про Центр надання адміністративних послуг Хустської РДА. Сьогодні ж мешканці тут можуть не лише швидко отримати необхідні адміністративні послуги, але навіть оформити ID-картку та біометричний закордонний паспорт.

- Ідея запровадити цю послугу у ЦНАПі Хустської РДА виникла ще в минулому році. Адже це не тільки максимально б наблизило громадян до послуги, а й дозволило значно поповнити районний бюджет, - розповідає голова Хустської РДА Назарій Павлій. Однак через ряд об’єктивних причин, зокрема і непідтримку цього проекту колишнім керівництвом ради, нам не вдавалося втілити її в життя. І тільки нещодавно це питання було зрушено з мертвої точки. Ми створили у ЦНАПі кабінет, де кваліфіковані спеціалісти, які пройшли відповідні навчання та сертифікацію, нададуть громадянам всі необхідні послуги з отримання ID-картки громадянина України та біометричного закордонного паспорту.?????????»?????° ?????? ???????????????° ???°?????????° ???µ???¶?°?????° ?°?????????????????°??????.

Як розповіла директор ЦНАП Віталіна Петровська, на перших порах вони працюватимуть за поточною чергою, однак можна взяти талон на потрібний день. Можливості центру дозволяють за один день прийняти документи в 20-25 людей. Сам процес подання документів може тривати в межах від 15 до 30 хвилин. Для виготовлення паспорта громадяни повинні мати паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, закордонний паспорт (при наявності). Адміністратор перевіривши документи, надає рахунок на оплату послуг. Для виготовлення паспорта за звичайний термін (20 днів) – 557,32 грн, а терміновий (за 7 днів) коштуватиме 810,32 грн.

?????????»?????° ?????? ???????????????° ???°?????????° ???µ???¶?°?????° ?°?????????????????°??????.— В нашому Центрі зробити собі закордонний паспорт може будь-який житель України. Іd-картку ж видаємо тільки мешканцям району, бо її можна отримати тільки за місцем прописки, - пояснила керівник ЦНАПу Віталіна Петровська. Всі документи оформляються одразу на місці, одразу відбувається фотографування. У спеціалізованій станції є все необхідне: комп’ютери, принтер, фотокамера, сканер відбитків пальців, планшет для електронного підпису. Обладнання сучасне, закуплене згідно вимог Міграційної служби України, є зв’язок з демографічним реєстром, тобто усі необхідні дані ми передбачили і належним чином облаштували, щоб послуга була належної якості.

?????????»?????° ?????? ???????????????° ???°?????????° ???µ???¶?°?????° ?°?????????????????°??????.Як відбувається отримання талону та подача документів, могли побачити на власні очі і журналісти. Адже в цей день заяву на отримання біометричного закордонного паспорта подав і голова РДА Назарій Павлій. Він став 36 особою, яка вирішила скористатися цією новою послугою ЦНАПу.

- Я принципово не хотів виготовляти собі біометричний закордонний паспорт до тих пір, поки ця послуга не буде запроваджена у нас, - каже Назарій Іванович. Кілька років тому ми проводили аналіз того, яку суму перевела міграційна служба у бюджет – кошти чималі. То чому б не зробити так, щоб ці кошти надходили у районний бюджет, щоб вони використовувалися на потреби мешканців району та на покращення їхнього життя.

?????????»?????° ?????? ???????????????° ???°?????????° ???µ???¶?°?????° ?°?????????????????°??????.Вирішив оформити закордонний біометричний паспорт у ЦНАПі і голова Хустської районної ради Юрій Іванчо, який переконаний, що відтепер завдяки новій послузі документи для посвідчення особи громадянам можна отримати швидко й без зайвого клопоту. Варто зазначити, що Хустська РДА стала першою в області, де реалізовується такий проект на рівні РДА та першою в Україні, коли кошти від такої послуги надходитимуть у районний бюджет.

Отож всіх бажаючих оформити біометричний закордонний паспорт та id-картку чекають в ЦНАПі Хустської РДА кабінет №11.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь