Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МІНСОЦПОЛІТИКИ ВДОСКОНАЛЮЄ НОРМАТИВНУ БАЗУ ЩОДО ЗАХИСТУ ПРАВ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 05.02.2019 09:07
Кількість переглядів: 857

Після визначення Міністерства соціальної політики національним координатором із впровадження послуги раннього втручання в Мінсоцполітики відбулася перша нарада за участю центральних органів виконавчої влади, надавачів послуги раннього втручання, громадських та міжнародних організацій, на якій було розглянуто проект Державного стандарту надання послуги раннього втручання, проект Концепції створення та розвитку системи послуг раннього втручання в Україні та проект плану заходів з реалізації у 2017-2020 роках пілотного проекту «Створення системи надання послуги раннього втручання» для забезпечення розвиту дитини, збереження її здоров’я та життя.

Під час наради, окрім розгляду проектів нормативно-правових актів, було сформовано першочергові заходи/кроки, які необхідно впровадити з урахуванням  озвучених пропозицій та думок від присутніх професіоналів та фахових спеціалістів і обговорено новий термін з реалізації плану заходів пілотного проекту з 2019 до 2021 року.

Також представники Мінсоцполітики презентували Закон України «Про соціальні послуги» (прийнятий 17.01.2019 р. Верховною Радою України).

Об’єднання зусиль і думок експертів з раннього втручання дозволить наблизити зазначені проекти нормативно-правових актів до європейських норм, тим самим підвищуючи стандарти життя дітей з інвалідністю і дітей із ризиком отримання інвалідності та їхніх сімей в Україні, що неодмінно вплине на зниження інвалідизації та інституціалізації дітей з обмеженням життєдіяльності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь