Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На початку 2018 року в Україні стартувала медична реформа.

Дата: 01.11.2018 16:06
Кількість переглядів: 1071

На початку 2018 року в Україні стартувала медична реформа.Фото без опису Перші нововведення почали діяти у сфері первинної медико-санітарної допомоги. Тож зміни починають приносити свої перші позитивні результати і в медичній сфері Хустського району. 

На сьогоднішній день значна частина краян вже обрали свого сімейного лікаря, загальна кількість підписаних декларацій становить майже 38 тисяч, - зазначає голова Хустської РДА Назарій Іванович Павлій.

Хустський район вже виділив своїх лідерів по кількості укладених декларацій. Так, село Рокосово та Кошельово мають найбільший показник, однак, на жаль є і аутсайдери у цьому плані.Така ситуація є вкрай негативною з огляду на те, що фінансування установ у цих населених пунктах буде здійснюватися з урахуванням укладених декларацій, а отже і умови та оплата праці, а також якісні послуги прямою мірою пов`язані із співпрацею пацієнт-лікар.

Тож, вкотре наголошуємо на необхідності активізувати роботу як медперсоналу, так і проявити більш активну громадську позицію населення нашого краю.

Додатково та повторно інформуємо, що з першого жовтня НСЗУ (Національна служба здоров’я України) та ЦПМСД (Центр первинної медико-санітарної допомоги) в Хустському районі перейшли на пряме фінансування, сума по якому визначається в залежності від кількості укладених декларацій нашими лікарями та пацієнтами.

На сьогодні ми з приємністю можемо констатувати, що суттєво зросли зарплати лікарів та медичних працівників у закладах, де лікар уклав 1800 і більше декларацій (на інфографіку наведені порівняння «до» та «після» змін).

Отже, принцип: «гроші ходять за пацієнтом» повною мірою відповідає дійсності.

Нагадуємо Вам, що критично необхідно укласти декларацію з обраним лікарем до 1 січня 2019 року, оскільки надалі ця послуга може бути платною.

Тому, шановні друзі, не зволікайте, обирайте свого лікаря, укладайте з ним угоду та, головне, бережіть своє здоров’я!!!

                                      Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь