Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗАКАРПАТСЬКИЙ СКРИПАЛЬ СТАВ ЛАУРЕАТОМ ПРЕМІЇ ЗА ЗБЕРЕЖЕННЯ ТА ОХОРОНУ НЕМАТЕРІАЛЬНОЇ СПАДЩИНИ

Дата: 12.12.2018 08:16
Кількість переглядів: 732

Фото без описуУ вівторок, 11 грудня, у Києві розпочалася Всеукраїнська конференція «Імплементація Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини: підсумки та перспективи», організована Міністерством культури України спільно з Українським центром культурних досліджень.

Під час відкриття заходу Міністр культури України Євген Нищук вручив диплом Лауреата премії за збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини у 2018 році унікальному скрипалю з с. Нижнє Селище Хустського району Олексію Томишину.

Загалом, метою форуму є підбиття підсумків виконання пунктів Конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини та звіт про проведені заходи щодо охорони, збереження та популяризації елементів нематеріальної культурної спадщини, що внесені до місцевих/регіональних списків, Національного переліку, Міжнародних списків ЮНЕСКО за 2018 рік.

Євген Нищук зазначив, що захід об’єднав фахівців та представників різних державних інституцій, які присвятили своє життя забезпеченню життєздатності сфери нематеріальної культурної спадщини і сподвижників усвідомлення того, що наша спадщина це є те, що рухає нас у майбутнє.

«Я радий відзначити, що в останні два роки значно активізувалась  робота в напрямку збереження нематеріальної культурної спадщини. Адже зберегти багатство народної культури українців, яка є основою нематеріальної культурної спадщини нашого народу, є сьогодні одним із пріоритетних завдань Міністерства культури України. Упродовж 2018 року до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України внесено сім нових елементів, і за цим стоїть наполеглива та кропітка робота цілої когорти фахівців, – сказав Міністр.

Він також відзначив, що впродовж цих років Міністерство активно співпрацює з компанією «Google Україна», у тому числі, у питанні підготовки інтернет ресурсу «Нематеріальна культурна спадщина», яка є частиною проекту «Автентична Україна», до якого вже входять 3D-тури «Музеї України просто неба», «Дерев’яні церкви Карпатського регіону», «Оперні театри».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь