Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Є така професія – захищати Батьківщину

Дата: 15.03.2019 07:58
Кількість переглядів: 1561

Фото без описуНа днях, директор Хустської міськрайонної філії Закарпатського ОЦЗ Володимир Гуц провів чергову робочу зустріч із заступником начальника відділу добору в Закарпатській області Державної прикордонної служби майором Олексієм Маніком, який відвідав Філію, щоб обговорити профорієнтаційні заходи для молоді та безробітних, у яких планують брати участь представники Державної прикордонної служби. 
 

Після спілкування, було проведено профорієнтаційний захід «Презентація професії» для учнівської молоді Горінчова, Березова та Монастирця на базі Горінчівського міжшкільного навчально виробничого комбінату за участі представника Держприкордонслужби, та Хустського професійного ліцею сфери послуг. 
Майстер виробничого навчання Хустського професійного ліцею сфери послуг Оксана Величко розповіла про актуальні робітничі професії яким навчає ліцей, про умови вступу, та переваги навчання в цьому професійно-технічному навчальному закладі.

 

В ході заходу фахівець центру зайнятості проінформувала учнів про різноманітний світ професій, ознайомила їх з класифікацією професій, розробленою Є.О.Клімовим, з побудовою власного професійного плану, основами вибору професії, надала інформацію про навчальні заклади; ознайомила зі станом ринку праці. Також дітей ознайомили з новим у службі зайнятості – онлайн -версією «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа», з допомогою якої знайти саме своє покликання в професійній сфері набагато легше та простіше. Адже вибір професії - це велика відповідальність, яка полягає в тому, щоб обрати саме свій професійний шлях і ним йти, стати професіоналом своєї справи, постійно зростати і розвиватися в своїй професійній діяльності, набувати досвіду, підвищувати кваліфікацію. Для цього не обов’язково навчатися у вищих навчальних закладах, сьогодні все частіше професіоналами стають працівники, які займають робітничі посади.
 

Майор Олексій Манік ознайомив учасників заходу з вимогами до кандидатів на військову службу за контрактом, розповів про проходження навчання в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, були продемонстровані ролики про Держприкордонслужбу.
Стати контрактником - дуже нелегкий, відповідальний вибір. Але це може змінити життя кожного, а саме самовиразитися у важкому сьогоденні! 

 

Без сумніву, основною перевагою контрактної служби є свідомий вибір людини робити свій внесок в захист Вітчизни та мирне майбутнє. Проте це не єдина перевага. Учасники були також поінформовані про соціально-правовий захист військовослужбовців, перспективи службового росту та матеріальне забезпечення.
Цього-ж дня, разом з фахівцями Філії, Олексій Леонідович провів для безробітних семінар з орієнтації на службу в Державній прикордонній службі України.

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь