Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Служба зайнятості Хустщини допомагає безробітнім у відкритті власної справи

Дата: 25.02.2019 07:55
Кількість переглядів: 1057

Одним із важливих аспектів активної підтримки безробітних є орієнтація незайнятих громадян на активізацію власних зусиль клієнтів служби зайнятості щодо влаштування свого життя, в тому числі і самозайнятість. Так, починаючи з 2001 року, Хустським центром зайнятості започатковано практику надання безробітним одноразової виплати допомоги по безробіттю для зайняття ними підприємницької діяльності. 
 

Безперечно, не маючи стартового капіталу, неможливо відразу відкрити свій бізнес. Взагалі, сума коштів отриманих кожним безробітним не може вирішити всі проблеми, що виникають  при відкритті власної справи, але хоч невеликим підспір’ям у започаткуванні підприємницької діяльності стане. 
 

Втрата роботи в наш час – річ малоприємна. Людина позбавляється не тільки стабільного заробітку, але й упевненості в своїх силах. Однак, як кажуть, усе, що робиться – до кращого. Можливо, у вас просто з’явився шанс докорінно змінити життя. 
 

22 лютого у консалтинговому центрі Хустської міськрайонної філії Закарпатського ОЦЗ відбулося засідання відповідної комісії, в якій прийняли участь начальники відділів філії, представники Хустської податкової інспекції, управління пенсійного фонду, управління економіки Хустської міської ради .
 

Під час засідання комісії було розглянуто питання доцільності  виплати одноразової допомоги безробітним Надії Попович та Михайла Солдатенко. До розгляд комісії були представлені бізнес-плани з обгрунтуванням діяльності у сферах торгівлі (Попович Н.), та у сфері розробки і впровадження програмного забезпечення (Солдатенко М.). Обидва бізнес-плана відповідають всім вимогам, чітко визначена маркетингова стратегія, виробничий, фінансовий та інвестиційний план, зроблений аналіз основних ризиків. 
 

В результаті розгляду бізнес-проектів, щодо обраної сфери діяльності та актуальності надання послуг і засобів їх реалізації, комісією рекомендовано виплатити безробітним одноразову допомогу по безробіттю для започаткування власної підприємницької діяльності. Загальна сума виплаченої допомоги для зайняття приватною справою склала 38 тисяч гривень. 
 

Маємо надію, що новостворені підприємці стануть успішними роботодавцями  і створять робочі місця не лише собі, а й іншим.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь