Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Подвиг учасників Революції Гідності та пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанували на Закарпатті

Дата: 21.02.2019 10:00
Кількість переглядів: 1194

20 лютого, Закарпаття долучилося до загальнонаціональних заходів із вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
 

Так, в Ужгороді біля пам’ятного знаку борцям за свободу і незалежність України керівники області та обласного центру, установ і відомств, військовослужбовці, представники духівництва та громадськості встановили палаючі лампадки у пам’ять про Героїв Небесної Сотні – учасників Революції Гідності, які ціною власного життя відстоювали європейський вибір України.
 

Поетичну композицію «Післямова» виконали студентки Ужгородського коледжу культури і мистецтв (кер. Оксана Шип), а Державний Гімн України лунав у виконанні духового оркестру студентів і викладачів Ужгородського музичного коледжу імені Дезидерія Задора, (кер. Ференц Томич). Зворушливим і символічним стало звучання на заході пісні «Пливе кача…», яку виконав соліст Іштван Халус разом із хором студентів та викладачів коледжу культури і мистецтв (кер. Андрій Тазінгер). Саме цей твір є своєрідним реквіємом за загиблими на Майдані під час Революції Гідності та в ході бойових дій на Донбасі.
 

До Дня Героїв Небесної Сотні в атріумі облдержадміністрації представили виставку з понад півсотні робіт закарпатських фотокореспондентів, де зафіксовані знакові події ужгородського Євромайдану. А ввечері на балконі головної адмінбудівлі області запалять вогні пам’яті. Упевнені, що палаючі свічки з’являться й у тисячах домівках краян. Закарпаття пам’ятає…

                      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь