Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗАКАРПАТЦІВ ЗАКЛИКАЮТЬ ЗРОБИТИ ЩЕПЛЕННЯ ВІД КОРУ

Дата: 07.12.2018 07:50
Кількість переглядів: 558

З початку року на кір захворіли 4147 мешканців Закарпаття (3301 дитина та 846 дорослих). Головна причина – низький рівень охоплення щепленнями КПК. Зокрема, станом на 1 листопада тільки 66% дітей віком 12 місяців отримали першу дозу вакцини, а планову ревакцинацію в рамках календаря щеплень пройшли тільки 75%.

Серед дітей віком від 2 років і старше, які в попередні роки з різних причинне не отримали щеплення, на сьогодні вакциновані вже 78%.

Область повністю забезпечена вакцинами проти кору: якісні і ефективні вакцини КПК наявні в усіх кабінетах щеплень області.

Якщо у кабінеті щеплень вашого медзакладу кажуть, що вакцин немає, – терміново повідомте про це головного лікаря, а також обласне управління охорони здоров’я: телефон: (0312) 23-25-62, e-mail: uoz@uoz-zak.gov.ua, сайт: http://uoz-zak.gov.ua/.

Єдиний спосіб запобігти серйозним ускладненням від кору – вакцинація! У 2018 році найбільше хворіють кором саме у тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший. На жаль, Закарпаття входить в перелік областей з найвищими показниками захворюваності (по співвідношенню на 100 тисяч населення). В зоні ризику перебувають усі діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення. Дві дози вакцини забезпечують захист організму від кору, а у разі хвороби – рятують від смертельно небезпечних ускладнень.

Вакцинуватись за Національним календарем щеплень чи надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі із груп ризику – військові, учасники ОСС, студенти, освітяни і медики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь