Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У малій залі райдержадміністрації відбулась нарада-семінар з головами Вишківської селищної та сільських рад району за участю голови державної адміністрації Назарія Павлія.

Дата: 15.09.2018 18:34
Кількість переглядів: 676

?????????»?????° ?????? ???????????????° ???°?????????° ???µ???¶?°?????° ?°?????????????????°??????.У малій залі райдержадміністрації відбулась нарада-семінар з головами Вишківської селищної та сільських рад району за участю голови державної адміністрації Назарія Павлія.

У засіданні взяли участь: голова районної ради Юрій Іванчо, заступник голови райдержадміністрації Михайло Попович, заступник голови районної ради Михайло Калинич, керівник апарату Володимир Лендєл та директор державного підприємства «Хустське лісове дослідне господарство» Степан Мамчич.

На порядок денний було винесено питання про встановлення податку на лісові землі на 2019 рік.?????????»?????° ?????? ???????????????° ???°?????????° ???µ???¶?°?????° ?°?????????????????°??????.

Як відомо, із 15 серпня 2018 року набрав чинності Закон України від 10 липня цього року № 2497-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств». Згідно з цим документом врегульовується низка питань діяльності фермерських господарств, а також оподаткування земельних ділянок.

Одним із нововведень є запровадження сплати земельного податку за лісові землі (максимальний 5 % нормативної вартості 1 га лісових земель). У такому випадку сільським радам необхідно прийняти рішення про ставки цього земельного податку. У розрізі районів вони є різними, позаяк враховується специфіка лісових ресурсів.

?????????»?????° ?????? ???????????????° ???°?????????° ???µ???¶?°?????° ?°?????????????????°??????.Як зазначив директор Хустського держлісгоспу Степан Мамчич новий податок на ліс, у випадку встановлення його в занадто великому розмірі, призведе до здорожчання деревини.

При застосуванні нових норм, окрім рентної плати, передбачається на всі лісові землі ще один податок.

Підсумовуючи нараду, Назарій Іванович рекомендував головам селищної та сільських рад провести позачергові сесії та визначитись з оплатою земельного податку на ліс, а також закликав лісівників більш тісно співпрацювати із органами місцевого самоврядування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь