Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті облаштовують місця для тривалого проживання переселенців

Дата: 15.07.2022 12:58
Кількість переглядів: 337

Один із важливих напрямків роботи зараз – створення умов для середньо- та довгострокового проживання вимушених переселенців. На цьому наголосив заступник голови ОВА Петро Добромільський під час зустрічі з координаторкою міжнародної гуманітарної організації «People in Need» у Закарпатській області з офісу м. Прага Паулою Стефановою.

«Системно працюємо для забезпечення базових потреб ВПО. Одна з основних – це надання комфортного житла. Для реконструкції будівель, куди можна поселити вимушених переселенців, активно комунікуємо з міжнародними партнерами», – наголосив Петро Добромільський.

До такої ініціативи долучилася й організація «People in Need». Фахівці вже розпочали ремонтні роботи на 6 об’єктах – у селах Колочава, Синевир та Синевирська Поляна, де згодом зможуть розмістити близько 400 людей. Також вони оглядають будівлі й в інших населених пунктах області.

Заступник голови Закарпатської ОВА зауважив, що загалом у територіальних громадах регіону є ще чимало об’єктів, які можна реконструювати протягом декількох місяців. Йдеться про ремонт чи встановлення опалювальної системи, вікон, кухонного обладнання тощо.

За його словами, першочергово в таких осередках поселятимуть уразливі категорії населення: людей з особливими потребами, дітей, чиї батьки загинули на війні, осіб похилого віку, матерів з дітьми та інших.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь