Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Анатолій Полосков бере участь у конференції «Посилення фінансової дисципліни місцевих громад. Роль та функції Рахункової палати»

Дата: 01.10.2021 11:49
Кількість переглядів: 278

Фото без описуВ Ужгороді стартувала конференція «Посилення фінансової дисципліни місцевих громад. Роль та функції Рахункової палати».

Керівництво Рахункової палати, голови облдержадміністрацій, обласних рад, міжнародні експерти та інші учасники заходу обговорюють питання щодо статусу та основних повноважень Рахункової палати як вищого органу аудиту.

Йдеться, зокрема, про здійснення контролю за використанням бюджетних коштів, наданих на виконання повноважень місцевими державними адміністраціями та на реалізацію делегованих повноважень органами місцевого самоврядування по доходах і видатках.

Учасники конференції актуалізують проблемні питання регіонів у сфері публічних фінансів та шляхи зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни.

«Рахункова палата – це незалежний конституційний орган, який контролює використання бюджетних коштів та бере активну участь у бюджетних процесах. Сьогодні наша мета – показати та обговорити питання, які стосуються того, як правильно формувати місцеві бюджети», – підкреслив Валерій Пацкан, голова Рахункової палати.

У заході також бере участь Анатолій Полосков, голова Закарпатської облдержадміністрації.

«Шляхом децентралізації в нашій області утворилися 64 територіальні громади. Звичайно, у нас є питання щодо функціонування громад, адже далеко не всі керівники розуміють відповідальність та важливість наповнення своїх бюджетів. Також є проблема ухилення від сплати податків, хоча законодавча база дозволяє лояльно вести свій бізнес. Тому ці питання є актуальними для нашої області. Я впевнений, що сьогоднішня конференція буде корисною та ефективною», – зауважив Анатолій Полосков.

Учасники конференції також актуалізують проблемні питання регіонів у сфері публічних фінансів та шляхи зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни.

Йдеться, зокрема, й про здійснення контролю за використанням бюджетних коштів, наданих на виконання повноважень місцевими державними адміністраціями та на реалізацію делегованих повноважень органами місцевого самоврядування по доходах і видатках.

Конференція «Посилення фінансової дисципліни місцевих громад. Роль та функції Рахункової палати» – це III етап міжнародної конференції, яку ініціювала Рахункова палата.

У заході також беруть участь Олексій Петров, голова Закарпатської обласної ради, Ірина Гримак, голова Львівської обласної ради, Віталій Коваль, голова Рівненської обласної державної адміністрації, Віктор Пинзеник, міністр фінансів і віце-прем’єр кількох Урядів України, народний депутат I−IV VI−VIII скликань, доктор економічних наук, професор, Дженні Лундмарк, керівник сектору управління державними фінансами, бюджетної підтримки та статистики Представництва ЄС в Україні, Інгуна Судраба, керівник команди експертів проєкту «Зміцнення потенціалу зовнішнього аудиту відповідно до міжнародних стандартів в Україні», Екс-Генеральний аудитор Латвії та екс-депутат Латвійського Сейму та інші.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь