Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як захиститися від вірусу у розпал епідемії

Дата: 21.01.2019 13:47
Кількість переглядів: 939

                                                                 Фото без опису

 

Початок холодного сезону завжди супроводжується застудними захворюваннями, до яких схильні як діти, так і дорослі. Причиною нездужання часто стають респіраторні вірусні інфекції (застуда, грип). Щоби запобігти неприємностей, а іноді і небезпечних для життя ситуацій, лікарі рекомендують серйозно ставитися до свого здоров’я, не займатися самолікуванням і не покладатися на свою інтуіцію у такому важливому питанні, як  захист і лікування грипу.

Від грипу легше захиститися, ніж його лікувати, а для цього необхідно дотримуватися наступних правил:

 

 

  1. Уникайте відвідувань багатолюдних місць: магазинів, кінотеатрів, лікарень, громадського транспорту і т.п. Або, відвідуючи їх, прикривайте обличчя маскою і змінюйте її кожні 4 години.

 

  1. При чханні, кашлі прикривайте ніс і рот носовичками – краще використовувати одноразові і викидати їх після кожного використання. Не торкайтеся руками очей, носа, рота.

 

  1. Перед виходом з дому змащуйте носові ходи оксоліновою маззю або спеціальними противірусними бальзамами, які можна придбати в аптеці.

 

  1. Промивайте ніс соленим розчином, який можна придбати в аптеці, або зробити його в домашніх умовах (1 ч. л. солі на 1 літр теплої води). Робіть цю процедуру 2 рази на день – вранці і ввечері або коли повертаєтеся з вулиці.

 

  1. Дотримуйтеся особистої гігієни – мийте руки з милом, на вулиці використовуйте готові антисептики (розчини можна придбати в аптеках) – після того, як трималися за перила, поручні у транспорті, дверні ручки.

 

  1. Не забувайте про прибирання вдома, особливо якщо у квартирі є хворий на грип. Необхідно щодня робити вологе прибирання приміщення з використанням дезинфікуючих засобів. Після вологого прибирання, по можливості, робіть провітрювання.

 

  1. Не забувайте і про здоровий спосіб життя, а це: фізичні навантаження, здоровий сон, уживання продуктів багатих на білки, вітаміни, особливо вітамін С, мінеральні речовини.

 

  1. Не забувайте про щеплення проти грипу. Його краще робити за два місяці до очікуваної епідемії. Тому, якщо немає протипоказів до вакцинації, не слід випробовувати організм на міцність і підривати своє здоров’я. Ми живемо у такому тісному світі, що здоров’я напряму залежить від того, наскільки кожний з нас відповідально ставиться до себе і оточуючих.

 

 

І пам’ятайте: головне - не чиясь залякувальна суб’єктивна думка, а об’єктивні обставини, які вказують на необхідність захисту від небезпечних інфекційних захворювань.

 

ДЕПАРТАМЕНТ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

 

ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЗДОРОВ’Я


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь