Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ ЗАКАРПАТЦІ СПОЛУЧИЛИ БЕРЕГИ УЖА СТОМЕТРОВИМ ЖОВТО-БЛАКИТНИМ СТЯГОМ

Дата: 23.01.2019 09:56
Кількість переглядів: 982

У вівторок, 22 січня, Закарпаття долучилося до загальнодержавних заходів з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР. А для нашого краю – це ще й 73-тя річниця утворення Закарпатської області в складі України.

Урочистості за участі керівництва краю, очільників дипломатичних представництв, військовослужбовців, духівництва, керівників установ і відомств області, представників громадських організацій, громади обласного центру почалися з покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку на площі Народній. Там у супроводі виступів Закарпатського народного хору та оркестру Ужгородського музичного коледжу імені Д.Задора учасники заходу сформували колону, яка рушила центром Ужгорода зі 100-метровим прапором України. На набережній Незалежності відбулося покладання квітів до пам’ятника президенту Карпатської України, Герою України Августину Волошину, а оркестр Головного управління Національної поліції у Закарпатській області виконав Гімн України.

Далі колона рушила до пішохідного мосту, аби вже традиційно сполучити береги Ужа жовто-блакитним стягом – прапором, чиї кольори єднають мільйони українців по всьому світу. Патріотична акція закарпатців уже кілька років поспіль символізує консолідацію країни і наші спільні прагнення до миру, перемоги і благополуччя нинішнього й прийдешніх поколінь у незалежній суверенній Україні.

Окрім того, в рамках відзначення державного свята навколо атріуму Закарпатської ОДА розмістили виставку «Символи твоєї свободи. 100 років Державного Герба України». Інформаційна експозиція від Українського інституту національної пам’яті демонструє шлях утвердження українського Тризуба як символу спадкоємності традицій нашої країни.

Фотогалерея - https://carpathia.gov.ua/fotogalereya/u-den-sobornosti-ukrayiny-zakarpat...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь